Stabilirea unor obiective realiste pentru pierderea în greutate

obiective slabit

www.SlabimNatural.ro

Se pare ca nu o bucatica de ciocolata este factorul principal care impiedica pierderea din greutate, ci dorinta noastra de a slabi cat mai mult intr-un timp foarte scurt si impresia ca schimbarea dietei nu reprezinta un obstacol foarte mare.

Expertii numesc acest aspect “o falsa speranta”, potrivit careia nu putem preciza exact cat si in cat timp vom slabi. Pentru inceput trebuie sa ne stabilim acele obiective de slabire.

Din pacate, cercetarile facute demonstreaza ca aceste “sperante false” duc doar la dezamagire, fortandu-ne sa renuntam la dieta, fiind mai apoi mult mai tentati la diferite alimente, daca dieta a fost una foarte stricta.

De obicei pierderile nerealiste ale greutatii trezesc doar esecuri. Janet Polivy, psiholog la Universitatea din Toronto (Mississauga, Canada), sustine ca modul in care sunt parcurse aceste diete trebuie sa fie incet si realist, neavand asteptari foarte mari intr-un timp mult prea scurt.

Intrebarea este: “Cum stabilim aceste pierderi din greutate intr-un mod realist ?” Urmatoarele 5 raspunsuri trebuie sa reflecte asupra modului in care ne dorim/ speram sa slabim.

Aceste sfaturi solicitate expertiilor reprezinta cateva simple strategii folositoare. Un lucru foarte important inainte de a ne face planuri cum sa pierdem din greutate este sa cerem sfatul medicului.

Jennifer A. Linde, profesor asistent de epidemiologie de la Universitatea din Minnesota (Minneapolis) sustine ca multi medici cred ca pierderea pana la 10% din greutate poate fi foarte usor realizabila.

De exemplu, daca ai 200 kg este normal sa pierzi pana la 20 de kg, la inceput.

Linde afirma, ca trebuie sa slabesti 1kg- 2kg pe saptamana, ca sa ramai in acelasi timp si sanatos.

Realist, asta inseamna ca daca vrei sa slabesti 25 de kg ai nevoie de cel putin 3 luni, iar pentru 50, de minim 6 luni. In aceste luni este nevoie de o dieta bine stabilita si de cateva exercitii fizice.

Inregistreaza-ti reusitele intr-un mod bun pentru tine. Foloseste diferite programe online (de exemplu foloseste un notebook sau un jurnal).

Urmariti progresul pe un termen mai lung, fara a va face sperante nerealizabile.

Daca scopul dumneavoastra este sa pierdeti 50 kg in decursul unui an, veti fi nevoit sa reduceti cateva alimente in fiecare zi.

Un vechi proverb spune :”Pierde incet, dar invata sa-l si pastrezi”. Aceasta zicala are o semnificatie foarte importanta, referindu-se la faptul ca daca slabim incet, organismul se poate adapta la noile schimbari, acceptandu-le in acelasi timp pe un termen prelungit.

Cand ne concentram asupra acestor schimbari, care cu trecerea timpului devin si niste obiceiuri, ne ajuta sa trecem mult mai usor peste aceasta ”proba”. Slabim Natural