Masaj anticelulitic

masaj anticeluliticIn lupta cu celulita, cele mai multe femei sunt dispuse sa incerce orice, de la creme pentru celulita, la proceduri sofisticate, cu tehnologie de ultima ora. Cele mai noi studii sugereaza ca cel mai eficient remediu pentru celulita ar fi masajul anticelulitic. Aceste studii, facute pe un esantion de cateva sute de femei de toate varstele, au dezvaluit faptul ca, procentual, masajul anticelulitic are efect la un numar mult mai mare de femei decat alte tipuri de tratamente impotriva celulitei si vergeturi.

Masajul anticelulitic are calitatea de a fi si relaxant, pe langa faptul ca efectele sale sunt aproape garantate. De asemenea, intre sedintele de masaj se pot folosi si creme anticelulitice sau alte remedii naturiste.

Ce este masajul anticelulitic?

Asa cum sugereaza si denumirea, acesta este un tip de masaj, insa spre deosebire de masajul relaxant sau terapeutic, masajul impotriva celulitei se concentreaza pe zonele cu probleme, pentru reducerea aspectului de coaja de portocala. Este remediul anticelulitic natural cel mai eficient, placut si relaxant. In principal, orice masaj de profunzime care foloseste tehnici speciale ce aplica presiune constanta pe zone mici este un masaj anticelulitic. Acesta poate fi facut la salon sau acasa, desi rezultatele se vor vedea mult mai rapid in urma unui masaj profesional.

Cum functioneaza masajul anticelulitic?

Masajul impotriva celulitei actioneaza pe mai multe cai. In primul rand, imbunateste circulatia, fapt care slabeste depozitele de grasime si in timp duce la eliberarea acestora. Tehnicile de framantare si masare delicata care sunt incluse de obicei in sesiunile de masaj de acest gen relaxeaza tensiunea din muschi si contribuie la elasticitatea pielii, deoarece pentru masaj se folosesc uleiuri puternic hidratante.

Pe langa imbunatatirea circulatiei, masajul ajuta la drenarea fluidelor acumulate in sistemul limfatic, fluide asociate cu aparitia celulitei. Facut corect, acesta forteaza ruperea depozitelor de grasime si eliberarea apei in exces. Nu in ultimul rand, masajul anticelulitic ajuta la eliberarea toxinelor depuse intre testuri. Toxinele acumulate sub piele sunt o alta cauza a formarii gropitelor asociate celulitei.

Tehnici de masaj anticelulitic

Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru celulita, masajul anticelulitic se poate numara si printre cele mai ieftine, daca invatam cei cativa pasi simpli necesari pentru a aplica tratamentul acasa.

Pregatirea: Se aplica ulei de masaj sau crema anticelulitica pe intreg piciorul, pe fese sau in alte zone cu probleme.

Masajul prin framantare: Se incepe masajul prin framantarea zonelor mai greu de atins (interiorul genunchilor sau gambele). Se framanta si cu degetele si folosind intreaga palma in zonele mai intinse precum soldurile, pulpele sau stomacul. Miscarea este aceeasi pe care am folosi-o cand framantam aluatul si este foarte eficienta in stimularea circulatiei si eliminarea depozitelor de grasime.

Masajul cu pumnii: Pentru aceasta parte a masajului anticelulitic se folosesc pumnii intr-o miscare de zdrobire a zonelor cu probleme. Aceasta miscare are ca scop dezintegrarea depozitelor de grasime de sub piele.

Masajul in S: Se apuca zona cu probleme in ambele maini, iar fiecare mana se roteste in directia opusa, modeland astfel pielea in forma de S. Este important sa nu se aplice mai multa presiune sau forta decat este necesar. Atunci cand apare durerea inseamna ca intensitatea masajului este prea mare.

La final, pielea se maseaza de jos in sus pentru a incuraja scurgerea grasimilor descompuse si lichidelor eliberate.
Este nevoie de experienta pentru ca aceste tehnici de masaj anticelulitic sa dea cu adevarat rezultate, de aceea, doamnelor care au timpul necesar li se recomanda cateva vizite la salonul de frumusete, unde expertii se pot ocupa intr-un mod mult mai rapid si eficient de aceasta problema.