Diete cu putine calorii

diete cu putine caloriiUnele metode de slabit includ dietele cu putine calorii (800-1500 calorii) si care incurajeaza miscarea si exercitiile fizice regulate. Cu toate acestea, cea mai buna metoda pentru slabire recomandata celor obezii, reprezinta o dieta cu foarte putine calorii.

Sunt diete care contin 800 sau chiar mai putine calorii, inlocuind tot consumul de mancare. Cum ar fi dieta cu grapefruit( numita si dieta Hollywood), adica sa mananci multe alimente de acelasi fel care contin foarte putine calorii.

Cat de eficiente sunt aceste diete?

O dieta foarte saraca in calorii permite oamenilor obezi sa piarda aproximativ 3-5 kg pe saptamana (44 kg/12 saptamani). O astfel de pierdere in greutate poate imbunatati sanatatea organismului, legata de starea medicala, inclusive diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat. Cu toate acestea, nu sunt deloc mai eficiente decat restrictiile mult mai modeste dietetice in mentinerea pe termen lung a greutatii pierduta.

Combinand o astfel de dieta cu terapia de slabire comportamentala si exercitiile fizice, pierderea in greutate creste si va ajuta sa va mentineti pe un termen lung. Terapia comportamentala ajuta la recunoasterea a ceea ce va indruma sa mancati mai mult, fiind constient de necesitatea schimbarii acestor obiceiuri.

Sunt sigure aceste diete?

Dietele cu foarte putine calorii sunt, in general, in conditii de siguranta, atunci, cand sunt utilizate sub supraveghere medicala corespunzatoare, in cazul persoanelor cu un indice de masa corporala (IMC) mai mare de 30.

Dietele nu sunt re4comandate pentru femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza si nu sunt adecvate copiilor sau adolescentiilor, cu exceptia programelor specializate de tratament. Datorita necesitatii potentialului pentru alte medicamente , pentru conditii preexistente, precum si posibilitatea unor efecte adverse, aceste tipuri de diete nu pot fi potrivite persoanelor peste 50 de ani.

Care sunt efectele secundare ?

Multi oameni care folosesc astfel de diete, timp de 4 pana la 16 saptamani, prezinta diferite efecte secundare minore, cum ar fi oboseala, greata, diareea, dar aceste reactii se remediaza in termen de cateva saptamani.

Efectul secundar cel mai frecvent intalnit este formarea calculilor biliari. Calculii biliari, care se dezvolta frecvent la persoanele obeze( in special la femei), sunt des intalnite la pierderea rapida din greutate. Motivul este ca pierderea din greutate pare sa scada capacitatea de contractie a vezicii biliare. Dar, nu este obligatoriu ca aceste diete sa provoace in mod direct acest lucru.

Care sunt dezavantajele acestor diete?

Pentru a fi sanatosi, avem nevoie de un echilibru de alimente din diferite grupe. E destul de greu sa obtineti o hrana buna in cat mai putine calorii(800), mai ales in cazul in care mancati alimente de acelasi fel in aceeasi zi.

De asemenea, odata ce renunti la dieta cu putine calorii, vei “recastiga” probabil din nou greutate, daca nu schimbati stilul de viata si folositi o alimentatie cat mai sanatoasa, miscare regulata si o perspective imbunatatita despre alimentelor.

SlabimNatural.ro