Chitosan

chitosanChitosanul are un excelent rol de a mentine nivelul de colesterol din sange in parametrii normali si de a promova o greutate si un indice de masa corporala normale. Folosit in numeroase ramuri ale industriei pentru purificarea apei, fertilizare sau productia de vin, aceasta substanta este cunoscuta in primul rand datorita calitatilor sale valorificate de biomedicina si farmaceutica pentru proprietatile sale ce promoveaza coagularea rapida a sangelui si limiteaza absortia de grasimi din organism. Comercializata sub forma de suplimente naturale, aceasta substanta obtinuta din chitina, un polimer derivat din glucoza si obtinut din exoscheletul crustaceelor sau al insectelor, are numeroase beneficii asupra sanatatii, inclusiv rol antibacterian.

Doza si beneficii ale Chitosanului

Chitosanul se administreaza in doze de pana la 2.4 g pe zi pentru pierderea in greutate si are un efect demonstrat de numeroase studii de specialitate pe subiecti cu varste incepand de la 20 de ani,acesta se gaseste sub forma de pastile de slabit.

Chitosan este folosit in tratarea obezitatii, tinerea sub control a colesterolului, tratarea bolii Chron, a complicatiilor aparute la pacientii ce sunt supusi procedurii de dializa, a anemiei si a insomniilor. Alte utilizari includ tratarea inflamatiilor gingiilor si bolilor gingivale precum gingivita sau parodontoza, acesta fiind un popular ingredient al gumelor de mestecat, cu un efect demonstrat in lupta cu cariile.

Combinarea chitosanului cu o dieta echilibrata si reducerea aportului caloric este un mod excelent de a combate obezitatea si a promova o pierdere sanatoasa in kilograme ce poate fi sustinuta pe termen lung. Conform studiilor, chitosanul ajuta la eliminarea grasimii din intestine. In acelasi timp, chitosanul controleaza nivelul de colesterol rau din sange, ameliorand starea generala a persoanelor care sufera de nivele ridicate de colesterol.

Contraindicatii

Chitosan nu este recomandat femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza datorita lipsei de studii concludente in ceea ce priveste siguranta acestuia.

Chitosan nu este recomandat persoanelor cu alergie la fructe de mare sau crustacee, fiind obtinut din exoscheletul crustaceelor. In mod normal alergia la crustacee si fructe de mare se manifesta la consumul de carne, neavand legatura cu chitosanul care este obtinut din exoschelet. Se recomanda totusi evitarea acestor suplimente in caz de alergie sau testarea in cantitati mici pentru a determina siguranta.

Cu exceptia situatiilor deja mentionate, Chitosan este considerat un produs natural sigur, lipsit de efecte secundare in cazul consumului oral sau la aplicarea direct pe piele. Se recomanda respectarea instructiunilor de utilizare, a dozei recomandate si a perioadei maxime recomandate pentru curele cu Chitosan ce nu trebuie sa depaseasca 6 luni fara pauza.Citeste aici urmatorul articol despre Reductil .