Ceaiuri pentru slabit

Numeroase ceai pentru slabitstudii stiintifice au demonstrat ca persoanele care consuma ceai, in mod special ceai verde, scapa de kilogramele in plus mai rapid decat personalele care consuma moderat ceai pentru slabit sau alte ceaiuri diverse.

Cum ajuta ceaiul verde la slabit

Conform unor studii efectuate in Universitatea din Fribourg in Elvetia, compusul EGCG, un compus specific intalnit in ceaiul verde, plus cafeina continuta de acesta, creste nivelul de caldura generata de corp cu peste 80%. Caldura corporala creste in mod normal in timpul digestiei, absorbtiei si procesului de metabolizare a mancarii, astfel ca aceasta crestere a caldurii generate de corp poate fi considerata un indicator direct al faptului ca ceaiul verde actioneaza ca ceai de slabit. Acesta creste de asemenea nivelul de noradrenalina, un hormon adrenergic, care functioneaza prin a pregati coprul pentru arderea de grasime in situatii extreme.

Chiar si fara descoperirile medicale, este un fapt stiut si transmis din generatie in generatie ca a consuma ceai este un obicei sanatos. Exemplul principal in acest sens sunt japonezii, al caror consum de ceai verde este printre cel mai ridicat din lume si care sunt printre populatiile cel mai putin atinse de problema obezitatii dintre natiunile dezvoltate.

Ceaiuri de slabit

Consumul de ceai este recomandat si de medicii nutritionisti ca ajutor in timpul dietelor, fie pentru a inlocui obiceiul daunator de a consuma sucuri carbogazoase, fie in locul consumului de apa, datorita faptului ca anumite ceaiuri, precum cel verde care mai este cunoscut ca fiind un ceai antiadipos, contin si antioxidanti benefici organismului uman.

Ceaiul nu trebuie sa inlocuiasca in totalitate consumul de apa, deoarece multe dintre aceste ceaiuri pentru slabit contin si cafeina, iar consumate in cantitati mari pot afecta somnul. Dintre ceaiurile pentru slabit, cele mai cunoscute sunt ceai verde antiadipos, ceaiul negru (atentie la continul ridicat de cofeina) ceaiul Pu-erh si ceaiul Oolong. Exista de asemenea ceaiuri pentru slabit, produse dintr-o combinatie de ingrediente ideale pentru pierderea in greutate. Aceste ceaiuri se administreaza in general inainte de mese si au aproximativ acelasi efect ca si pastilele pentru slabit, fiind de mare ajutor in orice dieta de slabit.