Ceai antiadipos

ceai antiadiposCeaiul este printre cei mai naturali si recomandati aliati in lupta cu kilogramele. Consumul de ceaiuri pentru slabit, precum ceaiul verde, da rezultate nu doar in ceea ce priveste cifrele de pe cantar, dar au si numeroase efecte benefice si curative. In functie de ceaiul ales, unele pot fi calmante, iar altele dimpotriva, energizante, cel mai important insa, multe dintre acestea au un efect antiadipos de ardere a grasimilor, efect demonstrat stiintific.

Lista de ceaiuri de slabit antiadipoase cu efecte uimitoare pentru silueta:

Ceaiul de anason – poate cel mai putin cunoscut ceai de slabit, ceaiul de anason originar din China ca si multe alte ceaiuri cu astfel de efecte, se foloseste in general ca tratament pentru problemele de digestie. Datorita faptului ca ajuta la o mai buna functionare a sistemului digestiv, acesta are efecte si de ceai pentru slabit.

Ceaiul verde – cel mai eficient ceai verde antiadipos pentru slabit, ceaiul verde contine un compus numit EGCG care stimuleaza metabolismul lenes si implicit arderea grasimilor. Cu doar o ceasca de ceai verde se pot pierde pana la 100 de calorii pe zi fara nici o alta schimbare in dieta. Combinat cu un regim alimentar sanatos, exercitii fizice si alte metode de slabit, acest ceai verde antioxidant ce face minuni asupra metabolismului va da cu siguranta rezultate.

Ceaiul de menta – cu un efect asemanator (insa mai slab) cu cel al ceaiului verde, ceaiul de menta este excelent pentru zilele calduroase de vara, baut racit sau chiar cu gheata. Acesta stimuleaza digestia, impiedicand depunerea grasimilor si asimilarea caloriilor in exces. Este o alternativa recomandata la ceaiul verde pentru persoanele care au probleme cu somnul.

Ceaiul Oolong – desi mult timp s-a considerat ca ceaiul Oolong nu este un ceai antiadipos, inlocuind chiar ceaiul verde in China antica atunci cand se dorea sa se evite calitatile de ardere a grasimilor ale celui din urma, studii recente contrazic aceste convingeri. Ceaiul Oolong reduce colesterolul si concetratia de grasimi din corp. Mai mult, acesta nu este un ceai cu efect energizant, deci se pot consuma pana la 3 cesti pe zi.