4 Moduri ca dieta sa functioneza

dieteOricum ai spune-o, “dieta” reprezinta un cuvant infricosator pentru oricine. Pentru a-ti depasi aceasta teama ai nevoie de un plan bun.

Sfaturile si parerile expertiilor au construit un plan, care are ca scop sa-ti faca pierderea de greutate sa functioneze.

1.Cunoaste-ti “probele” pe care trebuie sa le indeplinesti.

Brian C. Jacobson, profesor asistent de medicina si gastroentorolog la Universitatea centrului medical din Boston (Massachusetts), sugereaza ca pentru inceput trebuie sa aflam cat trebuie sa slabim si in ce mod.

Jacobson spune ca cei supraponderali sau obezi trebuie sa mearga la centre speciale in pierdere de greutate, unde sunt supravegheati in timp ce beneficeaza de un program special structurat.

In caz ca sunteti usor/ moderat supraponderali, acesta sugereaza sa mai renuntati la cateva alimente, ceea ce va ajuta la pierderea caloriilor.

Este foarte bine daca consultati si un dietetician, pentru a va masura portile potrivite de alimentatie.

Un rol foarte important in pierderea greutatii o are si miscarea. Prin asta nu ne referim doar la mersul la sala, ci de exemplu in timp ce te uiti la televizor poti pierde calorii alergand pe o banda electrica.

Inainte de plainuirea proprie a modului in care doriti sa slabiti, este foarte bine daca vizitati si un medic, pentru cateva sfaturi in plus.

2.Cunoasterea personalitatii, privin pierderea greutatii

Thomas R. Przybeck, profesor asistent de psihiatrie de la Universitatea Washington Scoala de Medicina, St Louis, crede ca personalitatea are si ea un rol important in aceasta problema, reflectand foarte mult asupra atitudinea noastra fata de alimente.Foarte necesar este sa ne cunoastem tendintele si cum sa le adaptam.

Daca suntem impulsivi, ne va fi foarte usor sa renuntam la ispitele, care doar maresc numarul nostru de kg.

Trebuia sa fim atenti si la masura portilor de alimente cu care ne hranim.

Przybeck spune ca depresiile, supararile etc ne pot influenta sa mancam din ce in ce mai mult.

O calitate foarte importanta in aceasta „lupta” cu mancarea este tenacitatea.

3.Dieta & Exercitiile

Lauren Gerson, director al Centrului de Esofag şi de mici Tulburari de la Universitatea Stanford (Scoala de Medicina din California), le sugereaza pacientilor ei sa foloseasca ambele solutii, pentru a reusi mult mai eficient.” Aceasta imbinatie inovatoare a dietei si a exercitiilor fizice ajuta foarte mult la pierderea greutatii”, spune ea.

4.Clarificati-va in interior acest subiect

Pentru a fi un succes este foarte important daca stiti de ce doriti sa slabiti, intrebandu-va singuri despre toate aceste detalii.

Sunt pregatit/a pentru asta ?

Motivatia vine din interiorul meu ?

Pot sa ma concentrez pe pierderea greutatii in totalitate ? (Daca sunteti prins/a in mijlocul problemelor vietii cotidiene , cel mai bine ar fi sa le rezolvati pe ele mai intai, iar doar dupa sa va concentrati si pe acest aspect.)

In final, trebuie sa fi-ti siguri ca faceti aceasta schimbare pentru binele dumneavoastra nu ca cineva va preseaza, din cauza ca ea isi doreste acest lucru.

Acum, pastrati toate aceste sfaturi in minte si luati-o incet. Sunteti pe cale sa pierdeti din greutate, in cel mai scurt timp.Slabim Natura.ro